Legionellapreventie in Artis Amsterdam

Natura Artis Magistra is een nationaal instituut met stadspark waar mens en dier samen komen. Op twee locaties in de dierentuin vindt waterverneveling plaats. Omdat bezoekers in aanraking kunnen komen met het water heeft Hellebrekers Technieken, in samenwerking met Van Remmen UV Techniek een UV systeem geplaatst ten behoeve van legionella preventie.

Natura Artis Magistra is een nationaal instituut met stadspark waar mens en dier samen komen.

Op twee locaties in de dierentuin vindt waterverneveling plaats. Omdat bezoekers in aanraking kunnen komen met het water heeft Hellebrekers Technieken, in samenwerking met Van Remmen UV Techniek een UV systeem geplaatst ten behoeve van legionella preventie.

Hellebrekers Technieken, huisinstallateur van Dierenpark Artis en gespecialiseerd in waterbehandelingsprojecten in dierentuinen heeft op een tweetal plaatsen UV systemen geplaatst. Aangezien bezoekers in aanraking kunnen komen met verneveld water bestond de kans op legionellabesmetting.

Toepassing van UV technologie vormt een geschikte oplossing om legionellabesmetting te voorkomen. Ook in Artis leent UV zich als een betrouwbare en veilige vorm van legionellapreventie voor mens en dier.

De UV systemen zijn geïnstalleerd als onderdeel van het project Weidevogels. Hellebrekers en Van Remmen UV Techniek werken al jaren nauw samen op het gebied waar UV in de waterbehandeling een uitkomst biedt.

De UV systemen worden daarnaast ook toegepast om het water in verschillende dierenverblijven te desinfecteren. De dieren blijven gezond doordat de ziekteverwekkers in het water worden afgedood.

“Op het gebied van UV is van Remmen UV Techniek een geprefereerde leverancier”, aldus Marty vd Heuvel, Hellebrekers Technieken.