Kraakhelder en veilig fonteinwater

Fonteintechniek Gruppen maakt al jaren gebruik van Van Remmen UV systemen voor de ontwikkeling van een wijd scala aan fonteinen. Met als belangrijkste reden dat met behulp van UV kraakhelder en veilig water gerealiseerd wordt.

John Oomkes van Fonteintechniek Gruppen heeft in opdracht van de Gemeente Hoogeveen de opdracht op zich genomen om de entree van het winkelcentrum ’t Kruis in Hoogeveen te verfraaien met behulp van fonteinen. De belangrijkste doelstelling van dit project was helder en veilig fonteinwater. Vervolgens zijn de ontwikkeling en installatie van 4 bassins met natuursteen en fonteinen verzorgd. Bovendien is er een speelfontein voor kinderen met wisselende stralen geplaatst.

In veel van de projecten die Fonteintechniek Gruppen doet is kraakhelder en veilig water een belangrijke eis. De toepassing van UV biedt hier een geschikte oplossing voor. Zandfilters in combinatie met UV zorgen ervoor dat we dit kunnen realiseren verteld John Oomkes.

Vroeger werden er nog wel eens chemicaliën toegevoegd, maar tegenwoordig gebeurt dit niet meer vanwege de veiligheid. Steeds grotere bassins met water die kraakhelder moeten zijn vragen erom dat de waterkwaliteit ten alle tijden optimaal is. Van Remmen UV systemen spelen hierbij een belangrijk rol omdat de desinfecterende werking van het UV licht uitermate geschikt is voor de helderheid en veiligheid van het water in de fontein.

Fonteintechniek Gruppen ontwikkeld fonteinen van klein tot groot.
John Oomkes verteld: “Vroeger werkten we samen met een andere UV leverancier, maar hier konden we vaak niet de maatoplossing krijgen die we zochten. Bij Van Remmen kon dit wel, dit heeft ons doen besluiten om met Van Remmen in zee te gaan”. John besteld zijn UV systeem aan de hand van het aantal kuub (m3/h) dat behandeld moet worden in de fontein. “Van Remmen is een partij die kwaliteit voorop stelt en het zijn doorpakkers, dit past goed bij ons bedrijf”, aldus John Oomkes.