Drinkwater desinfectie – Olie en gas

Holland Marine Services Amsterdam (HMSA) en Van Remmen UV Techniek hebben hun kennis en expertise gecombineerd voor het Petronas Rapid Project. Hiervoor zijn drie UV-systemen op een installatie gebouwd voor een veilige drinkwatervoorziening voor het personeel in Maleisië.

Maleisisch olie- en gasbedrijf Petroliam Nasional Berhad (Petronas) ontwikkelt voor het Pengerang Integrated Complex (PIC) project een raffinaderij- en petrochemisch geïntegreerd ontwikkelingsproject (RAPID) in Pengerand, Zuid-Johor. Het raffinaderijproject zal naar verwachting begin 2019 afgerond worden. Er wordt verwacht dat 70,000 werknemers tijdens de bouw worden ingezet en 4000 nieuwe banen gegenereerd worden na afloop.

Het water op schepen en olieplatformen is niet van dezelfde kwaliteit als ons kraanwater, daarom moet het gedesinfecteerd worden. UV-desinfectie met Van Remmen gevalideerde UV-systemen is een betrouwbare en betaalbare manier om veilig water te leveren. Om het personeel in Maleisië te voorzien van veilig drinkwater wordt het beschikbare water bij deze raffinaderij met UV licht ontsmet. Dit zodat personeel niet het risico loopt ziek te worden door het water op deze locatie.

Jim Woudstra, Sales Engineer bij HMSA: “Projecten van dit formaat moeten vaak voldoen aan strikte eisen. Samen met Van Remmen kunnen we voldoen aan de Petronas-eisen en de nodige certificaten en documenten aanbieden.”

Drie UV-systemen zijn gebouwd op installaties waardoor waterbehandeling van in totaal 44m3/uur bij de raffinaderij mogelijk is. De UV-systemen zijn geleverd met een wissysteem welke het handmatig reinigen van de kwartsbuizen in het UV-systeem mogelijk maakt. Handwissystemen zijn een gebruiksvriendelijke manier om het systeem goed te laten functioneren. De UV-sensor wordt gebruikt voor optimale controle van het desinfectieproces.

Van Remmen en HMSA werken vaak samen aan projecten die om betrouwbare drinkwater desinfectie vragen op schepen en olieplatformen. Tevens wordt UV-technologie toegepast in afvalzuiveringsinstallaties en kan worden uitgerust met verschillende opties, zoals ATEX.