Een fontein om van te genieten

Watercirculatie in fonteinen biedt bacteriën de kans weelderig te groeien. Met alle gevolgen van dien. Maar door de juiste filtratie en UV-desinfectie houdt elke fontein water van topkwaliteit.

Schoonheid

Het is het kroonjuweel van het stadsplein. Kinderen spetteren met hun handen in het water, stelletjes maken selfies op de rand en voorbijgangers nuttigen er hun net gekochte broodje. Of je nu in het binnen- of in het buitenland bent, een fontein is een plek waar mensen naartoe trekken. Een eyecatcher, net als deze.

Een meisje maakt een kommetje van haar hand om wat water te drinken. Haar moeder grijpt resoluut in. Een fontein is niet om uit te drinken, zegt ze. Het zou in dit geval niet uit maken, het water in deze fontein wordt uitstekend gereinigd.

Bacterievrij

De zorgen van de moeder zijn echter wel gegrond. Hoe vers het water een fontein ook in komt, algen, bacteriën en micro-organismen kunnen weelderig groeien door contact met lucht en vuil. Neem je het vervulde water in, of inhaleer je de nevel, dan zou je besmet kunnen raken met legionella of andere schadelijke bacteriën.

Dat willen wij voorkomen. Fonteinen moeten naast sierlijke verschijningen een plek zijn waar kinderen veilig kunnen spelen en volwassenen veilig kunnen vertoeven. Daarom zorgen wij met onze V-serie UV-systemen voor kraakhelder, veilig, bacterievrij fonteinwater.

“Wij willen kraakhelder, veilig, bacterievrij fonteinwater”

Onzichtbare kracht

Zonder dat je het beseft zorgt ons V-systeem ervoor dat het gefilterde water vlak voordat het naar buiten komt volledig wordt gedesinfecteerd. Zonder chemicaliën en zonder geur. Bacteriën en micro-organismen verdwijnen en jij kan genieten van verkoelend water, dat ook nog eens brandschoon is.

Genieten

Wij willen fonteinen écht de kroonjuwelen van stadspleinen maken. Met een beetje hulp van onze V-serie zijn ze niet alleen prachtig om te zien, maar vormen ze een plek van ontspanning. Een plek waar ieder kind met volle overgave kan spelen en iedere volwassene een rustmoment kan pakken. Plekken om veilig van te genieten.

Is er een V voor jou?

Zoek je een efficiënt en duurzaam UV-systeem? Met onze selectietool weet je in een paar stappen welk systeem het meest geschikt is.

Start de selectietool!