Een zorgeloze dag in de dierentuin

Een dagje Artis draait om ontspanning. Je gaat er als bezoeker vanuit dat alles goed geregeld is. Van de dierenverzorging, tot de waterkwaliteit. Wij helpen een handje.

Onbekommerd slenteren

Enthousiast gillende kinderen schieten je voorbij wanneer je rustig rondslentert in Artis. Het is warm vandaag. Een olifant zoekt verkoeling in het water. Verderop hurkt een leeuw aan de waterkant en nipt voorzichtig wat water naar binnen. De dierentuin lijkt extra mooi rond deze tijd van het jaar.

Naast je kibbelt een stelletje over de beste looproute, maar jij wandelt onbekommerd langs alle dierenverblijven. Ineens voel je dat je door een wolk verkoelende nevel loopt. Heerlijk. Misschien moest je maar eens naar het restaurant voor een koud drankje.

Schoon water

Een dagje dierentuin moet een dag van ontspanning zijn. Een zorgeloos moment, waarop je er als bezoeker vanuit gaat dat alles in het park goed geregeld is. Bijvoorbeeld dat het water dat wordt gebruikt voor verkoelende nevel en in dierenverblijven geen schadelijke bacteriën bevat. 

Daarin speelt ons V-serie uv-systeem een belangrijke rol. Zonder dat je het beseft kom je in Artis regelmatig in aanraking met water. Onze V-systemen zorgen ervoor dat het water wordt gedesinfecteerd, voor je er als mens of dier mee in aanraking komt. Daardoor wordt de kans op besmetting met legionella of andere bacteriën minimaal.

“Desinfectie achter de schermen, een zorgeloze dag voor de schermen.”

Microbiologische topkwaliteit

Of het water nu vers wordt aangevoerd, of tijdelijk wordt opgeslagen in bassins en tanks, vlak voor het ‘gebruikspunt’ zorgen de UV-systemen ervoor dat het microbiologisch van topkwaliteit is. Doordat de V-serie gevalideerd is, heb je altijd zekerheid van desinfectie. Door de efficiënte en energiezuinige werking heb je er bovendien bijna geen omkijken meer naar. Zo heb je als beheerder geen zorgen over de waterkwaliteit en kunnen mens en dier onbezorgd in Artis vertoeven, zonder bang te hoeven zijn voor besmetting door het water.

Ontspan

Wanneer je de volgende keer door Artis slentert, ga dan niet op zoek naar onze UV-systemen. Ons werk gebeurt achter de schermen, zodat je als bezoeker een zorgeloze dag hebt. Ontspan! Je weet nu dat het goed geregeld is. Dierentuinen

Is er een V voor jou?

Zoek je een efficiënt en duurzaam UV-systeem? Met onze selectietool weet je in een paar stappen welk systeem het meest geschikt is.

Start de selectietool!