Veilig drinkwater dankzij de natuur en de V-serie

Kleine gemeenschappen in bergachtige gebieden moeten smelt- en regenwater omzetten in veilig drinkwater. Met de V-serie gebeurt dit gegarandeerd efficiënt en makkelijk.

Bergdorpen

De eerste zonnestralen schenken een rode gloed over de besneeuwde bergtoppen. Er klinkt een zacht geruis van beekjes en riviertjes die afdalen naar het dorp beneden, waar de lichten branden. De dag begint in het bergdorp.

Gezinnen bereiden zich voor op de werk- of schooldag die komen gaat. Ze wassen zich, poetsen hun tanden, zetten een kop koffie of thee en werken snel hun ontbijt naar binnen. Doodnormale leefgewoonten, maar leefgewoonten die alleen kunnen bestaan dankzij de besneeuwde bergtoppen.

Smelt- en regenwater

Over de hele wereld zijn kleine gemeenschappen in hoog gelegen gebieden afhankelijk van smelt- en regenwater uit de bergen. Het geeft hen water om te koken, wassen, koelen en het belangrijkste: drinken. Daarom is het van levensbelang dat ze beschikken over een systeem dat het bergwater op een goede manier filtert en desinfecteert.

Slimme opslag

Vaak begint de filtering met het slim opvangen van het bergwater, waarbij een deel van het zand, hout of bladeren wordt verwijderd. Een kleine zuiveringscentrale filtert vervolgens de laatste zandresten en geuren met een zandfilter en een actief koolfilter. Het water is helder en geurvrij. Maar veilig? Nog niet.

“Goede reiniging van water is hier van levensbelang.”

UV-desinfectie

Vlak voordat het water wegstroomt naar huizen, schoolgebouwen, kerken of bedrijven zorgen onze V-serie UV-systemen ervoor dat het water veilig is om te drinken. Het UV-licht doodt bacteriën en andere microbiologische verontreiniging, waardoor het water volledig gedesinfecteerd gebruikt kan worden. Zo kan iedere dorpsbewoner veilig water uit de kraan drinken.

Veilig en makkelijk

Met de V-serie UV-systemen kunnen kleine gemeenschappen met weinig mensen veel doen. Door de strenge validatie van onze systemen verzekeren we dat het drinkwater optimaal wordt gedesinfecteerd, tegen lage energiekosten, zonder het gebruik van chemicaliën en met minimaal onderhoud.

Normaal

Wij vinden dat veilig drinkwater normaal moet zijn, ook voor bewoners van kleine gemeenschappen in afgelegen gebieden. Met het water van de natuur, en een beetje hulp van onze V-serie, kunnen we daar voor zorgen.

Is er een V voor jou?

Zoek je een efficiënt en duurzaam UV-systeem? Met onze selectietool weet je in een paar stappen welk systeem het meest geschikt is.

Start de selectietool!