Hoe kun je gebonden chloor verwijderen?

Bent u op zoek naar informatie over gebonden chloor en hoe u dit uit het zwembadwater kunt verwijderen? Van Remmen UV Technology heeft speciale systemen ontwikkeld waarmee we zwembadwater door middel van UV straling schoon kunnen maken en houden.

Op deze pagina vindt u meer informatie over gebonden chloor en hoe dit in water (zoals zwembadwater) te verlagen is. Lees direct verder!


Waarom wordt chloor aan zwembadwater toegevoegd?

Lekker dobberen in het water is heerlijk ontspannen. Dat vinden een hele hoop mensen, want zwembaden zijn bij lekker weer niet voor niets zo populair. Omdat veel mensen zich daarbij tegelijkertijd in het water begeven, is het belangrijk de kwaliteit van dit water zo hoog mogelijk te houden. Zou daar niet op gelet worden, dan zal het water heel vies worden en zijn mensen minder geneigd dit water in te gaan.

Zwembaden, waterparken, maar ook wellnesscentra: het zijn allemaal locaties waar water ter ontspanning gebruikt wordt, of voor sport. Omdat in dit water microbiologische sporen door mensen kan worden achtergelaten, wordt het water met chloor behandeld. Dit gaat verontreiniging van het water tegen en desinfecteert het water. Chloor is namelijk een goed desinfectiemiddel, maar het levert ook bijproducten op. Door een combinatie met filters en UV-C licht kan voor gezond zwemwater gezorgd worden.

Wat is gebonden chloor?

Hoewel chloor een uitstekend desinfectiemiddel is, kan een te hoge concentratie gebonden chloor in het zwembad klachten veroorzaken. Denk daarbij aan prikkende ogen, chloorlucht of vervelende hoestjes.

Gebonden chloor is chloor dat zijn werk uitgevoerd heeft. Het chloor heeft zich dus aan vuildeeltjes gebonden. Als dit chloor een te lage zuurtegraad (lager dan 7.0 pH) krijgt, kan het de bovengenoemde klachten veroorzaken. Om dit te voorkomen, kunnen systemen gebruikt worden die het gebonden chloor kunnen verlagen wanneer dit gehalte te hoog is geworden.

Duurzaam en betrouwbaar desinfectie systeem

Om besmetting met de legionella bacterie te voorkomen, dienen bedrijven en instellingen van een systeem gebruik te maken om de bacterie uit hun waterinstallaties te halen. Daarvoor heeft Van Remmen UV Technology de Legionella Safe serie ontwikkeld. Dit zijn betrouwbare en duurzame systemen die speciaal ontworpen zijn om drinkwater te desinfecteren. Daarbij wordt UV-C licht gebruikt om micro-organismen af te breken. De Legionella Safe serie voldoet aan wetgeving, is gecertificeerd en is het meest duurzaam geschikte systeem om aan de richtlijnen voor legionella preventie te voldoen.

Legionella-Safe serie: een compleet product

Het Legionella Safe UV systeem is een all-in-one systeem dat complete ondersteuning biedt. Het systeem bevat namelijk voorfilters, UV-reactoren, automatische kleppen en leidingwerk dat op een enkel frame staat gemonteerd. Het systeem is makkelijk te gebruiken en vraagt niet om veel technische kennis. U heeft altijd voldoende inzicht in het systeem, dat ook alarmfuncties bevat die u op kritieke data kunnen wijzen. Daarnaast zijn ook mechanismes ingebouwd die ervoor zorgen dat een deel van de waterstroom behandeld blijft worden in het geval van een storing of onderhoud.

Gebonden chloor verlagen

Van Remmen UV Technology heeft systemen ontwikkeld waarmee u gebonden chloor kunt verwijderen uit zwembadwater. Hierdoor kunnen uw bezoekers volop genieten van het water, zonder last te krijgen van diverse klachten als gevolg van een te hoog gehalte gebonden chloor.

Onze systemen werken met lage druk UV-C verlichting. De Swimming Pool Compact serie onderscheidt zich door lage operationele kosten en een hoge betrouwbaarheid. Het systeem is door de compacte inbouwmaat ook zeer geschikt voor renovatie bij bestaande zwembaden.