Legionella preventie in water met UV-desinfectie systemen

Bent u op zoek naar legionella preventie? De legionellabacterie is een bacterie die in water kan groeien. Besmetting met deze bacterie kan in sommige gevallen tot een ernstige longontsteking leiden. Het is daarom voor sommige instellingen in Nederland verplicht om aan legionella preventie te doen.

Bepaalde locaties en bedrijven zoals zorginstellingen, hotels, zwembaden en sauna’s, prioritaire instellingen genoemd zijn verplicht van een systeem gebruik te maken om legionella in hun waterinstallaties te voorkomen.

Van Remmen UV Technology biedt duurzame UV desinfectie systemen aan die ingezet kunnen worden als poortwachter in het legionellabeheer binnen uw organisatie.

Legionella voorkomen dankzij UV-desinfectie

Zowel prioritaire als niet-prioritaire instellingen zijn verplicht om voor leidingwater te zorgen dat deugt en geen schadelijke stoffen of bacteriën bevat. Het L- Legionella Safe UV-desinfectie systeem van Van Remmen UV Technology is speciaal voor deze instellingen ontwikkeld. Het is een hoogwaardig, duurzaam en effectief systeem dat de zekerheid van goed en veilig leidingwater geeft.

Het is een all-in-one systeem om de legionella bacterie uit drinkwater te verwijderen. Het systeem werkt met speciale lampen die UV-C licht uitzenden. Dit licht breekt schadelijke bacteriën als legionella af.

Legionella preventie met de Legionella-Safe serie

 • Veilig drinkwater binnen uw bedrijf
 • Chemicaliënvrij: er wordt niets aan het water toegevoegd
 • Reststoffenvrij: met onze technologie blijft er niets in het water achter
 • Bewezen en microbiologisch getest conform Europese norm (NEN-EN 14897)
 • Gegarandeerde UV-C dosis
 • Efficiënt desinfectie systeem
 • Voldoet aan de wetgeving en is BRL-K14010-1 gecertificeerd
 • Helpt energie, watertemperatuur en onderhoud te besparen
 • Continue behandeling waterafname is altijd mogelijk dankzij de twee- of drievoudige uitvoering

Duurzaam en betrouwbaar desinfectie systeem

Om besmetting met de legionella bacterie te voorkomen, dienen bedrijven en instellingen van een systeem gebruik te maken om de bacterie uit hun waterinstallaties te halen. Daarvoor heeft Van Remmen UV Technology de Legionella Safe serie ontwikkeld. Dit zijn betrouwbare en duurzame systemen die speciaal ontworpen zijn om drinkwater te desinfecteren. Daarbij wordt UV-C licht gebruikt om micro-organismen af te breken. De Legionella Safe serie voldoet aan wetgeving, is gecertificeerd en is het meest duurzaam geschikte systeem om aan de richtlijnen voor legionella preventie te voldoen.

Legionella-Safe serie: een compleet product

Het Legionella Safe UV systeem is een all-in-one systeem dat complete ondersteuning biedt. Het systeem bevat namelijk voorfilters, UV-reactoren, automatische kleppen en leidingwerk dat op een enkel frame staat gemonteerd. Het systeem is makkelijk te gebruiken en vraagt niet om veel technische kennis. U heeft altijd voldoende inzicht in het systeem, dat ook alarmfuncties bevat die u op kritieke data kunnen wijzen. Daarnaast zijn ook mechanismes ingebouwd die ervoor zorgen dat een deel van de waterstroom behandeld blijft worden in het geval van een storing of onderhoud.

Kenmerken van de Legionella-Safe serie voor legionella preventie

 • Betrouwbaar en effectief
 • Vergt weinig onderhoud
 • Gebruiksvriendelijk en vraagt niet om veel technische kennis
 • Energie-efficiënt
 • Duurzame lagedruklampen met een hoog UV-C rendement
 • BRL-K14010-1 gecertificeerd
 • Gevalideerd conform NEN-EN 14897
 • Minimale Log 5 reductie legionella
 • Bewaking op UV-C intensiteit en -temperatuur
 • Compleet product, inclusief kleppen, filters en een UV systeem

Wat is UV-C desinfectie?

Onze Legionella-Safe serie maakt voor legionellapreventie gebruik van UV-C technologie. Dit is een milieuvriendelijke technologie waarmee water, lucht en oppervlakken behandeld kan worden. Daarbij worden geen chemicaliën ingezet en wordt het behandelde product dus niet aangetast.

Bij desinfecteren via UV-C licht wordt het water gedesinfecteerd met de elektromagnetische straling. Deze straling verbreekt DNA-verbindingen in de cellen van micro-organismen, zodra deze de cellen binnendringt. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en uiteindelijk afbreken.

Effectieve methode om Legionella uit water te verwijderen

De legionella bacterie is zeer gevoelig voor UV-C straling. Dat maakt het desinfectie systeem van Van Remmen UV Technology een effectief systeem om de bacterie uit waterinstallaties te verwijderen en besmettingen te voorkomen. U hoeft dus geen chemicaliën in te zetten en u ook geen zorgen te maken over het achterblijven van reststoffen in het water. En dat allemaal tegen lage energiekosten en gegarandeerd resultaat.