Log reductie met UV-desinfectie systemen

Met log reductie wordt gedoeld op het verminderen van het aantal micro-organismen, zoals bacteriën, op een oppervlakte of in een vloeistof. Het woord “log” is hier een afkorting van het woord “logaritme”. Het geeft aan hoe vaak een getal met zichzelf vermenigvuldig moet worden om tot een ander getal te komen. Om bijvoorbeeld van 3 tot 27 te komen, moet het getal 3 tweemaal met zichzelf vermenigvuldigd te worden, want 3 x 3 x 3 = 27. Het logaritme in dit voorbeeld is dus 2.

Log reductie en desinfectie

In de desinfectiebranche wordt over log reductie gesproken om de mate van afdoding aan te geven. Zo zorgt 1 log reductie voor ongeveer 90% afdoding, waarbij gemiddeld 1 op de 10 microben de desinfectie overleeft. Bij 2 log reductie is dat 1 op 100 (of 99%) en bij 3 log reductie 1 op 1000 (of 99,9%).

Vanaf 3 log reductie wordt over een desinfectie gesproken. Vanaf dit punt worden de microben, zoals bacteriën, schimmels of virussen, verminderd tot een niveau dat deze niet meer schadelijk voor mensen kunnen zijn.

Neem contact op

Water desinfecteren met UV-C licht

Er zijn diverse soorten licht. Licht dat we met onze ogen kunnen zien, maar ook licht dat met het blote oog onzichtbaar is. Zo is UV (ultraviolet) licht niet door mensen te zien. Van dit type licht zijn weer diverse soorten UV licht. We onderscheiden UV-A, UV-B en UV-C licht. Het verschil zit hem in de lengte van de golven.

Als het op desinfectie aankomt, is UV-C licht bijzonder effectief. Dit licht heeft de kortste golflengte en is bij direct contact schadelijk voor mensen. Gelukkig kunnen we het licht op zo’n manier gebruiken dat het veilig voor mensen is en toch zijn toepassingen op het gebied van desinfectie kent.

Desinfectie met UV-systemen van Van Remmen

UV-C licht desinfecteert door de micro-organismen binnen te dringen. Hierdoor verliezen de micro-organismen hun vermogen om te vermenigvuldigen en breken ze uiteindelijk af. UV-C desinfectie verandert de geur, kleur, smaak of samenstelling van het te desinfecteren object niet en is bijzonder effectief in het onschadelijk maken van microben.

Van Remmen UV Technology produceert systemen die met UV-licht desinfecteren.

Water desinfecteren met hoogwaardige UV desinfectie systemen

 • Bewezen en microbiologisch getest conform Europese norm (NEN-EN 14897)
 • Gegarandeerde UV-C dosis
 • Efficiënt desinfectie systeem
 • Voldoet aan de wetgeving en is BRL-14010-1 gecertificeerd
 • Betrouwbaar en effectief
 • Vergt weinig onderhoud
 • Gebruiksvriendelijk en vraagt niet om veel technische kennis
 • Energie-efficiënt
 • Duurzame lagedruklampen met een hoog UV-C rendement
 • Gevalideerd conform NEN-EN 14897
 • Minimale log 5 reductie
 • Bewaking op UV-C intensiteit en -temperatuur

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over desinfectie, onze UV-systemen of het gebruik van log reductie in de desinfectiebranche? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0570 – 52 18 90, per e-mail en via het contactformulier op onze website.