Proceswater en legionella beheersing

Bent u op zoek naar mogelijkheden om proceswater binnen uw bedrijf vrij te houden van legionella? Dan zit u goed bij Van Remmen UV Technology. Wij ontwikkelen namelijk UV-desinfectie systemen die water efficiënt kunnen desinfecteren.


Proceswater is het water dat voor bedrijfsmatige doeleinden gebruikt wordt: bijvoorbeeld als koelvloeistof, procesmiddel, oplosmiddel of vervoermiddel. Dit water kan zowel leidingwater als grondwater en oppervlakte water zijn. Omdat dit water ook tijdens de productie van middelen gebruikt kan worden, is het belangrijk dat het water schoon is. Daarom kan het nodig zijn, eventueel uit voorzorg, om het proceswater te desinfecteren van bacteriën als legionella.


Over de legionella bacterie

De aanwezigheid van legionella in water dat gedronken wordt kan niet voor een infectie zorgen. Deze bacterie kan echter wel voor problemen zorgen als er waterdruppeltjes met deze bacterie in de lucht terecht komen. Wanneer die worden ingeademd, kan dat namelijk voor een longontsteking leiden. Hoewel de meeste mensen hier doorgaans niet meer dan griepachtige klachten aan overhouden, kan de longontsteking veel ernstiger zijn voor risicogroepen (zoals ouderen en rokers).

Proceswater van legionella desinfecteren met UV-C licht

Een efficiënte manier om proceswater van legionella te desinfecteren is om UV licht te gebruiken. Er zijn diverse soorten UV licht, maar voor het desinfecteren van water wordt UV-C licht gebruikt. Dit licht, dat zich kenmerkt door korte golflengten en niet met het blote oog te zien is, kan schadelijk zijn voor mensen. Gelukkig hoeven we ons bij het gebruik van UV desinfectie systemen daar geen zorgen om te maken. Het licht dringt daarbij micro-organismen binnen en beschadigt hun DNA, waardoor ze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. De microben breken vervolgens van binnen af. UV-desinfectie van proceswater laat geen sporen achter en verandert de geur, kleur, smaak of samenstelling dus niet.

Neem contact op

Legionella verwijderen uit proceswater met onze Legionella-Safe serie

Van Remmen UV Technology is specialist op het gebied van UV desinfectie systemen. Wij ontwerpen onze eigen systemen, die hoogstens effectief zijn in het verwijderen van legionella uit proceswater. Onze systemen zorgen namelijk voor een minimale log 5 reductie.

Onze L-Safe serie is een all-in-one systeem dat complete ondersteuning biedt. Het systeem bevat voorfilters, UV-reactoren, automatische kleppen en leidingwerk. Om het systeem te gebruiken is praktisch geen technische kennis nodig, wat het een zeer gebruiksvriendelijk systeem maakt. Ook bevat het systeem alarm functies die op kritieke data kunnen wijzen indien nodig en zijn er diverse veiligheidsmechanismes ingebouwd.

Proceswater desinfecteren met hoogwaardige UV desinfectie systemen

 • Bewezen en microbiologisch getest conform Europese norm (NEN-EN 14897)
 • Gegarandeerde UV-C dosis
 • Efficiënt desinfectie systeem
 • Voldoet aan de wetgeving en is BRL-14010-1 gecertificeerd
 • Betrouwbaar en effectief
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gebruiksvriendelijk. Technische kennis is nauwelijks nodig.
 • Energie-efficiënt
 • Duurzame lagedruklampen met een hoog UV-C rendement
 • Gevalideerd conform NEN-EN 14897
 • Minimale log 5 reductie van legionella in het proceswater
 • Bewaking op UV-C intensiteit en -temperatuur

Meer weten? Neem contact op

Bent u geïnteresseerd over onze UV desinfectie systemen om legionella in proceswater te beheersen? Neem dan gerust contact met ons op, of vraag direct een offerte aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0570 – 52 18 90, per e-mail en via het contactformulier op onze website.