Gedesinfecteerd rioolwater voor Vietnamese miljoenenstad

De inzet van UV-systemen voor de desinfectie van meer dan 1000 m³ water per uur

Een intensieve samenwerking tussen Nederland en Vietnam leidde tot de aanleg van een gloednieuwe rioolwaterzuivering in Ho Chi Minh Stad. Van Remmen UV Technology leverde toekomstbestendige UV-systemen voor de desinfectie van meer dan 1000 m³ water per uur.

Snelle ontwikkeling

De provincie Binh Duong in Vietnam ontwikkelt zich in hoog tempo. De economie groeit, net als de bevolking en de steden. Om deze economische en demografische groei op een gezonde manier mogelijk te maken zocht de Vietnamese regering naar een toekomstbestendige manier om rioolwater te verzamelen en zuiveren. Daarbij sloegen ze de handen ineen met Nederlandse bedrijven, met decennialange ervaring in (duurzame) rioolwaterzuivering. Eén van die bedrijven was Van Remmen UV Technology.

Omvangrijk project

Van Remmen installeerde vijf UV-desinfectiesystemen die samen meer dan 1000 m³ water per uur desinfecteren, meer dan een wedstrijdzwembad. Hierbij werd gekozen voor gesloten UV-systemen in plaats van een traditioneel open kanaal UV-systeem. Bij een gesloten systeem stroomt het afvalwater op een gecontroleerde snelheid langs optimaal afgestemde UV-lampen, zodat iedere microbiologische verontreiniging in het water (zoals virussen en bacteriën) worden gedood. En bovendien precies de juiste hoeveelheid energie wordt gebruikt om het beste resultaat te bereiken. Niet meer, niet minder.

De resultaten

Met de installatie van de vijf UV-desinfectiesystemen desinfecteert Van Remmen UV Technology het water van meer dan 145.000 mensen en meer dan 600 bedrijven in de regio Di An van Ho Chi Minh Stad, zodat het veilig in het oppervlaktewater geloosd kan worden. Hierdoor beperken we het risico op verspreiding van schadelijke, of soms gevaarlijke bacteriën en virussen in Vietnamese rivieren en andere wateren. Daarnaast bieden we de rioolwaterzuivering betrouwbare technologie, die garant staat voor goede resultaten én minimaal energieverbruik.

Aannemer

Vietnam

Locatie

Vietnam, Ho Chi Minh City

Doel

Gedesinfecteerd rioolwater voor Vietnamese miljoenenstad

Oplossing

Process-Series