Design

Onze slimme UV-C systemen hebben een hogere energie efficientie dan vergelijkbare technieken door ons unieke, innovatieve ontwerp. Zo kunnen we u de beste, schoonste en meest veilige desinfectieresultaten bieden.

Het hoogwaardige UV-C reactor ontwerp

Een UV-C reactor ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit. Maar met dit simpel ogende design behalen we een hoop winst. Het water gaat aan de ene kant de UV-C reactor in en komt er aan de ander kant weer uit, het lijkt makkelijk maar er zit een hoop aandacht en winst in de details. In deze buis, ook wel ‘de kamer’ genoemd, bevinden zich krachtige UV-C lampen die het water tijdens de tocht desinfecteren, hoe dat water er precies langs loop berekenen we met computermodellen.

Bij het desinfecteren van vloeistoffen telt voor ons slechts één ding: zekerheid. Er moet niet te veel UV-C straling zijn omdat juist dat onnodig veel energie kost. Maar zeker ook niet te weinig omdat het schadelijk moet blijven voor de micro-organismen. Daarom zoeken we naar de ideale verdeling van UV-C licht. In het ideale geval krijgt elk deel van de vloeistofstroom dezelfde dosis UV-C licht. In de praktijk is dit lastig omdat vloeistoffen een voorkeur hebben voor een bepaalde stroomrichting. Zo kunnen er bij sommige reactoren twee stromen ontstaan. Een stroom die het snelste pad kies en daardoor te weinig UV-C licht absorbeert en een andere stroom die een langere weg kiest en daardoor onnodig een te hoge dosis UV-C licht opneemt. In onze innovatieve systemen hebben wij hier slimme oplossingen voor bedacht.

Voor de beste desinfectie resultaten ontwikkelden we onze innovatieve flowplaat. Een simpel ogend design waarmee een hoop winst wordt behaald.

Onze innovatieve flowplaat

Om te hoge of te lage UV-C dosissen te voorkomen hebben we onze unieke flowplaat ontworpen. Deze geeft de beste verdeling van water en UV-C licht als resultaat. Op plaatsen waar water de lampen snel passeert is de UV-C intensiteit hoog en op plaatsen waar de stroming langzamer is de UV-C intensiteit laag. Opgeteld in tijd en energie ligt de desinfectiedosis in beide gevallen ongeveer gelijk. Dit is een slim systeem dat stabiel presteert in tegenstelling tot veel andere systemen waarbij géén optimalisatie van lichtveld en waterstroom is uitgevoerd. In onderstaande grafiek kunt u de resultaten bekijken.

Doses distribution of the UV reactor design

Lagedruklampen

Om UV-C desinfectie ook financieel interessant te maken hebben we gezocht naar effectiviteit met minimaal energieverbruik. Lampkeuze is hierbij essentieel. Daarom maken we alleen gebruik van lagedruklampen. Deze zijn zeer energie-efficiënt omdat ze 3 keer zoveel bruikbaar UV-C licht produceren dan middendruklampen per Watt energie. Ook zijn ze minder vervuilend door hun lage temperatuur, gaan ze tweemaal zo lang mee als middendruklampen en starten ze sneller op. Doordat lagedruklampen ook maar een golflengte, monochromatisch, licht uitzenden worden er geen ongewenste reacties en bijproducten gevormd.

Eigenschappen van de lagedruklamp:

  • Golflengte: Monochromatisch, 253,7 nm
  • Vermogen: 11-800 Watt
  • UV-C efficiëntie: 30- 40%
  • Temperatuur: 40 tot 90 C
  • Opstart tijd: Enkele seconden
  • Levensduur: 8.000 tot 16.000 uur

Eigenschappen van midden- en hoge-druk lamp:

  • Golflengte: Polychromatisch
  • Vermogen: 1.000 tot 40.000 Watt
  • UV-C efficiëntie: 10-12%
  • Temperatuur: 600 tot 900 C
  • Opstart tijd: 2 tot 5 minuten
  • Levensduur: 4.000 tot 6.000 uur

Optimaal gebruik, weinig onderhoud

Niemand zit te wachten op een desinfectiesysteem dat intensief onderhouden moet worden. Maar alles moet wel optimaal blijven werken. Ons team heeft er alles aan gedaan om onze systemen zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Elk systeem is gemaakt van robuuste materialen, bevat duurzame lampen en in sommige systemen zit zelfs een automatische wisfunctie om de lampen en UV-sensor schoon te houden. U hoeft slechts één tot tweemaal per jaar onderhoud te plegen om het systeem optimaal te kunnen gebruiken. Onze slimme systemen denken zelfs met u mee. Een reactor met een UV-sensor bewaakt de lichtafgifte waarbij een verminderd signaal kan duiden op vervuiling en daarmee behoefte aan reiniging. Zo bieden we u de beste ondersteuning voor de desinfectie van uw water.

Geen ruimte voor verspilling

Door de energie van de lamp zo effectief mogelijk te gebruiken ontstaat er in onze designs nauwelijks tot geen verspilling. Onze systemen zijn zuiniger en financieel voordeliger dan welk ander vergelijkbaar systeem. Ook de onderhoudskosten zijn minimaal door de lange levensduur van de lampen. De werking van onze reactoren worden altijd uitvoerig getest en/of conform NEN 14987 gevalideerd waarmee we kunnen aantonen dat onze systemen gegarandeerd betrouwbaar desinfecteren.

Wilt u meer weten over het duurzame design van onze systemen of wilt u met ons samenwerken om deze desinfectie oplossingen nog beter te integreren? Neem vrijblijvend contact met ons op