Terug naar boven
Transmissie

Transmissie

UV-systemen zijn een effectieve en milieuvriendelijke methode om water, oppervlakken en lucht te desinfecteren. Daarbij is het echter belangrijk de juiste dosis en de juiste transmissiewaarden vast te stellen. We leggen uit wat dit betekent en hoe u dat doet.

Transmissie

Een ander cruciaal aspect bij UV-desinfectie is de transmissie van de vloeistof, of lichtdoorlatendheid. Het UV-C licht moet immers in de vloeistof kunnen doordringen om de micro-organismen te bereiken, ook ver van de lamp. Hoe minder licht de vloeistof absorbeert, hoe beter de organismen worden bereikt. Wanneer we spreken van hoge transmissie dringt het licht ver in de vloeistof door. En hoe verder het licht doordringt, hoe hoger de afgegeven UV-dosis aan het medium.
Transmissie wordt meestal over een afstand van 10 mm (T10) of 50 mm (T50) gemeten, en de uitkomst wordt weergegeven in procenten.

Transmissiemeters

We kunnen allemaal zien of een vloeistof troebel is of niet, maar de exacte transmissie van een vloeistof is onmogelijk met het blote oog te bepalen. Het wordt berekend als de fractie van het originele licht dat door de vloeistof heen gaat (I/I0). Voor het bepalen en monitoren van de transmissie heeft Van Remmen UV Technology de meters van RealTech in het assortiment. Deze transmissiemeters zijn in portable en online meters verkrijgbaar.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op!