Transmissie

We garanderen u betrouwbare UV-C desinfectie en oxidatie met onze diepgaande kennis van UV-C technologie. Het bepalen van de juiste transmissie is hierbij van cruciaal belang. Het vormt de basis voor ieder toepassingsgericht ontworpen UV-C desinfectiesysteem.

De juiste transmissie bepalen en monitoren

Het UV-C licht moet de vloeistof goed kunnen doordringen om de micro-organismen overal te kunnen bereiken en af te breken. De juiste transmissie of ook wel lichtdoorlaatbaarheid van een vloeistof is daarom van groot belang. Hoe minder licht de vloeistof absorbeert hoe beter de vervuilende organismen worden bereikt. Bij een hoge transmissie dringt het licht diep in de vloeistof door en hoe verder dit licht doordringt hoe meer water er tegelijkertijd kan worden belicht met hetzelfde lampvermogen. De transmissie wordt meestal over een afstand van 10 mm (T10) of 50 mm (T50) gemeten en de uitkomst word in procenten weergegeven; bij 90% transmissie T10 wordt dus 90% van het licht door 1cm vloeistof doorgelaten.

Met onze uitgebreide kennis over UV-C technologie weten we dat de juiste transmissie bepalend is voor elke wateruitdaging. Zo bereiken we samen de meest efficiente desinfectie voor elke wateruitdaging.

De exacte transmissie van een vloeistof is onmogelijk met het blote oog te bepalen, wij kunnen immers geen UV-C licht zien. Het wordt berekend als de fractie van het originele licht dat door de vloeistof heen gaat (I/I0). Om de exacte transmissie van een vloeistof te kunnen bepalen of te monitoren hebben we de transmissiemeters van in ons assortiment. Deze zijn in portable en online versies verkrijgbaar.

 

Wilt u meer informatie over het bepalen en monitoren van de transmissie van vloeistoffen of wilt u met ons samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op

Bekijk UV-C dosis