UV-C dosis

Om veilige desinfectie van water of andere vloeistof te bereiken, is het bepalen van de juiste UV-C dosis belangrijk.

UV-C gevoeligheid

Zoekt u naar betrouwbare oplossingen om uw water veilig en schoon te houden? Onze hoogwaardige UV-C systemen zijn hiervoor de uitkomst. Het UV-C licht van onze systemen dringt de vervuilende micro-organismen binnen om het DNA van binnenuit krachtig te vernietigen. Zo maken we iedere waterstroom schoon en blijft water toegankelijk voor iedereen. Hoewel alle micro-organismen gevoelig zijn voor UV-C licht is de mate van gevoeligheid afhankelijk van hun opbouw. Hoe minder barrières het UV-C licht hoeft te passeren hoe makkelijker het UV-C licht het DNA van het micro-organisme kan afbreken. De opbouw van het organisme bepaalt dus de dosis UV-C licht die wordt toegepast. Bij een hoge UV-C gevoeligheid is de toegepaste UV-C dosis laag, bij lage gevoeligheid hoog. Elk micro-organisme heeft een eigen kenmerkende desinfectiedosis. De dosis wordt in Joule per m2 (J/m2) weergegeven.

 

Met onze jarenlange ervaring met UV-C technologie weten we voor ieder watervraagstuk de juiste UV-dosis te bepalen. Zo worden ongewenste micro-organismen efficiënt onschadelijk gemaakt.

Om water toegankelijk te houden voor iedereen delen we onze veelzijdige kennis over UV-C technologie graag met u. Wilt u meer informatie over het bepalen van de juiste UV-C dosis? Neem contact op met ons gedreven team

Bekijk design