Terug naar boven
Proceswater, waterhergebruik en -besparing

Proceswater, waterhergebruik en -besparing

De kosten voor waterzuivering en waterlozing stijgen voor industriële bedrijven. Tegelijkertijd worden de kwaliteitseisen zwaarder. Van Remmen UV Technology stelt de industrie met custom-made UV-oplossingen in staat om slim om te gaan met water.

Proceswater, Waterhergebruik en besparing

Veranderingen

De wet- en regelgeving voor watergebruik in de industrie wordt strenger. De kosten stijgen en de kwaliteitseisen verzwaren. Zo kan desinfectie verplicht zijn, of nabehandeling worden gevraagd om biologisch zuurstofverbruik (BZV), chemisch zuurstofverbruik (CZV) of specifieke microverontreinigingen te verminderen.

Slimme oplossingen

Door deze ontwikkelingen wordt een slimme behandeling van uw water steeds belangrijker. Wij bieden op maat gemaakte UV-desinfectiesystemen voor de procesindustrie. Door middel van UV-desinfectie bent u in staat om afvalwater, chemisch-microbiologisch vervuild water, koelwater en productwater te besparen en te hergebruiken. Zo bespaart u kosten en gaat u efficiënt om met uw middelen.

Geavanceerde oxidatie

Naast het gebruik van UV, waarmee u water herbruikbaar maakt, bieden we verschillende geavanceerde oxidatieoplossingen (AOP). Deze combinatie van UV met peroxide of ozon breekt organische componenten af tot kleinere, biologisch goed afbreekbare moleculen of tot koolzuur en water.

Wij zijn ervaren in geavanceerde oxidatie en nauw betrokken bij de ontwikkeling van UV-oxidatietechnieken. In samenwerking met onderzoeks- en engineeringpartners hebben we oplossingen voor uitbreiding van de AOP-concepten die ingezet worden bij de verlaging van TOC, cyanide, pesticiden, medicijnresten, röntgencontrastvloeistoffen, antibiotica.

Gerelateerde productseries

Op zoek naar een geschikte partner of wilt u meer informatie?

Neem contact op