Research en Development

Het ervaren Research & Development team is gedreven om onze producten te verbeteren en te innoveren op de laatste ontwikkelingen van UV-C technologie. Onze veelzijdige systemen bieden zelfstandige en integrale oplossingen voor elke toepassing.

Het kloppende hart van onze kennis

Wilt u kunnen vertrouwen op de beste en meest efficiënte desinfectie van uw waterstroom? Onze R&D afdeling onderzoekt samen met kennisinstellingen, waterbeheerders en bedrijven naar nieuwe mogelijkheden om onze UV-C systemen nog beter en zuiniger te maken. Om deze innovatie direct te realiseren hebben we biologische, chemische en technologische experts in huis. Samen onderzoeken we ideeën en watervraagstukken uit de markt. Naast gedegen literatuuronderzoek en praktisch onderzoek in ons laboratorium doen we ook pilotstudies en demonstraties op locatie. Een uitgebreid onderzoek om de waterketen te verzekeren van de beste UV-C ondersteuning. Om de markt verder te brengen delen we onze bevindingen via onze website en publicaties in vakbladen en wetenschappelijke literatuur.

Als technologieleider maken we UV-C technologie toegankelijker door onze kennis te delen. Zo houden we samen de waterketen schoon en veilig.

CB tests, onderzoekstrajecten en pilotstudies

Een van de belangrijke tools van onze R&D afdeling is de Collimated Beam (CB) test. Deze test bepaalt of de UV-C dosis het juiste effect heeft op het afbreken van micro-organismen of chemische verbindingen. Zo kunnen we snel en makkelijk bepalen hoe effectief UV-C licht is en garanderen dat onze systemen de beste resultaten leveren en voldoen aan de eisen van microbiologische desinfectie. De CB test is daarmee de eerste stap voor onze validatie. Het geeft geteste parameters die gebruikt kunnen worden in onze computer modellen, productontwikkeling en onderzoeksprogramma’s. Weten wat UV-C kan is een ding. Het onderscheid dat Van Remmen maakt is dat dit pas een eerste stap is in een proces waarin electrisch gedrag van de lampen, stroming van het water en chemisch/biologisch gedrag allemaal meegenomen worden in een geïntegreerd eindproduct.

Een CB test kan ook het begin zijn van een geavanceerd oxidatie onderzoekstraject (AOP) om de afbraak van hardnekkige microverontreinigingen (zoals antibiotica en pesticiden) te meten. Na een pilotstudie op locatie worden ideeën gegenereerd voor een uniek op maat gemaakt, full-scale UV-C of AOP-systeem. Onze R&D afdeling verzorgt rapportages van de voltooide studie, valideert waar nodig en is betrokken bij de oplevering van installaties en nieuwe technieken. Ook voor troubleshooting bent u bij ons veelzijdige R&D team aan het juiste adres.

Bij Van Remmen UV Technology gaan we geen uitdaging uit de weg. Bent u op zoek naar een passende UV-C oplossing of wilt u meer weten over deze high-end technologie? Neem vrijblijvend contact met onze R&D afdeling op.

Bekijk UV-C