Terug naar boven
Research en Development

Research en Development

Kennis is de sleutel tot betere producten en duurzame oplossingen. Daarom werkt onze Research and Development afdeling elke dag aan het borgen en het verbreden van onze kennis van UV-techniek. We leggen graag uit wat dat inhoudt.

R&D: het kloppend hart

Onze R&D afdeling is het kloppend hart van onze kennis. Samen met kennisinstellingen, waterbeheerders en bedrijven zoeken we naar mogelijkheden om onze UV-systemen beter, efficiënter, zuiniger en slimmer te maken. Op theoretisch vlak, maar vooral door het uitvoeren van praktische desinfectie-, oxidatie- en elektronicaprojecten. Hierdoor hebben we de biologische, chemische en technologische know-how in huis om direct te innoveren in onze markt. Ons streven is om de markt verder te brengen. Daarom delen we onze bevindingen via publicaties in vakbladen, mailings en website.

Hoe werken wij?

We haken met onze onderzoeken direct in op ideeën en vraagstukken uit de markt. Een researcher stelt hierbij een project op. Na een gedegen literatuuronderzoek voeren we bijvoorbeeld een praktisch onderzoek uit binnen ons laboratorium, of doen we pilotstudies op locatie. Hiervoor hebben we verschillende testinstallaties beschikbaar.

CB tests

Een belangrijke tool van onze R&D is de Collimated Beam (CB) test. Hierbij wordt in ons laboratorium monstermateriaal belicht met bekende hoeveelheden UV-C, waarna de resultaten worden geanalyseerd. Hieruit wordt duidelijk hoe effectief UV- desinfectie is. De CB test is de basis voor onze validatie, waarmee we kunnen garanderen dat ons systeem aan de eisen van microbiologische desinfectie voldoet. Kortom: dat we zeker weten dat een systeem doet wat het moet doen. Zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Een CB test kan ook de eerste stap zijn in het onderzoekstraject van geavanceerde oxidatie (AOP). Hiermee meten we de afbraak van specifieke, lastig te zuiveren, verontreinigingen. Voorbeelden zijn gewasbestrijdingsmiddelen, medicijnresten en cyanide.

Pilotstudies en rapportages

Uit een pilotstudie worden de ideeën gegenereerd voor een op maat gemaakt UV- of AOP-systeem. Dat wordt eerst getest als pilotsysteem in onze R&D-faciliteit en later ontwikkeld tot een volledig full-scale model.
R&D verzorgt rapportages van voltooide studies, brengt de kennis in bij het ontwerpen, valideert waar nodig of is betrokken bij de oplevering van installaties van nieuwe technieken.

Bent u dan van ze af? Nee, ook troubleshooting maakt deel uit van de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde kennisafdeling.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op!