Onze duurzame initiatieven

De wereld beter achterlaten dan we hem aantroffen. Daar werken we aan. Daarom maken we een aantal duurzame keuzes in onze eigen organisatie.

Onze bomen

We beschikken over een eigen grote boomgaard vol met walnootbomen. Deze bomen nemen CO2 op en verbeteren de biodiversiteit. Zowel boven- als ondergronds. Daarnaast plantten we samen met onze klanten en opdrachtgevers nieuwe bomen om de omgeving van bedrijven te ‘vergroenen’.

Ons kantoor zonder gas

Ons kantoor wordt volledig verwarmd door een warmtepomp, al sinds de bouw in 2007. Bovendien is het kantoor op een duurzame manier gebouwd, met veel natuurlijk lichtinval. Daardoor hebben we nauwelijks kunstmatige verlichting nodig.

Onze zonnepanelen

Onze elektriciteit wekken we op met zonnepanelen naast onze parkeerplaats. De Suntrecs zijn geplaatst op een innovatief systeem dat automatisch meebeweegt met de zon, waardoor ze optimaal renderen. De panelen leveren zo’n 2000 kWh per maand op, ruim de helft van ons verbruik. Dit breiden we in de toekomst graag verder uit.

Onze lokale producten

We hebben iedere dag een gezamenlijke lunch met lokale producten. Zo komt ons brood van de Bökkers Mölle , de kaas van De Kaasbaas en ons fruit en onze melk van Van Vilsteren. Tussendoor drinken we 1000 & 1 gelijke kansen–koffie. Zo dragen we bij aan de lokale economie en beperken we CO²-footprint van onze voeding.

Onze makers

Onze producten worden mede mogelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De lampkabels worden namelijk gemaakt bij USVA in Haarle, een dagbestedingsinstelling voor mensen met uiteenlopende beperkingen.

Onze materialen

We gebruiken uitsluitend materialen van hoogwaardige kwaliteit, waardoor onze systemen een lange levensduur hebben. Zo zijn veel systemen uit onze beginperiode (meer dan 20 jaar geleden) nog altijd probleemloos in gebruik. Daarnaast gebruiken waar mogelijk gerecyclede materialen in onze producten en verpakking. Zo zijn onze enkellampbesturingskasten gemaakt van gerecycled kunststof.

Help jij ons mee?

Heb jij een idee waarmee we onze organisatie nog duurzamer in kunnen richten? Deel ze met ons! We staan altijd open voor goede ideeën en nieuwe samenwerkingen.