UV-C

Bij Van Remmen UV Technology draait alles om UV-C licht. Met hoogwaardige technologie desinfecteren en oxideren we vloeistoffen en producten op efficiënte wijze

Wat is UV-C licht?

Staat u weleens stil bij het belang van licht voor goede waterzuivering? Licht is in wetenschappelijke zin elektromagnetische straling. Het bestaat uit acht regionen, waarvan de meest bekende regionen zichtbaar licht, infrarood en ultraviolet licht zijn. Infrarood licht of ultraviolet (UV) licht zijn golflengten die niet zichtbaar zijn voor onze ogen. Het kleurrijke licht dat wij dagelijks zien is dus slechts een klein deel van al het licht dat er bestaat.

UV-C is een krachtige lichtbron die in onze hoogwaardige technologie elke waterstroom schoon maakt en houdt. Zo vinden we de juiste oplossing voor ieder watervraagstuk

Krachtige desinfectie met UV-C

UV-C licht is in staat om water, lucht en oppervlakten te desinfecteren zonder dat daar chemicaliën aan te pas komen. De geur, kleur, smaak en samenstelling van de vloeistof veranderen niet door UV-C desinfectie. Micro-organismen worden zeer effectief onschadelijk gemaakt, zelfs wanneer deze micro-organismen resistent zijn tegen chloor, antibiotica of biociden. Wanneer UV-C licht de cel van een micro-organisme binnendringt, verbreekt het de DNA-verbindingen in de cel waardoor het zich niet verder kan vermenigvuldigen. Lagedruk UV-C desinfectie wordt uitgevoerd op een golflengte van 254 nm omdat DNA deze golflengte UV-C licht het best opneemt.

De veelzijdigheid van UV-C

Ultraviolet licht kent zelf ook verschillende regionen. Allereerst UV-A licht dat ook wel blacklight wordt genoemd. UV-B licht dat je in de zomer een bruine huid geeft. En tot slot ons UV-C licht met een korte golflengte tussen 200 en 280 nanometer. UV-C licht is schadelijk voor de mens maar is een zeer krachtige, schone manier om vloeistoffen microbiologisch te desinfecteren.

De voordelen

Onze kracht ligt bij het ontwikkelen van unieke desinfectie en oxidatie oplossingen door slimme UV-C technologie in te zetten. UV-C desinfectie kan zelfstandig ingezet worden maar kan ook een onderdeel zijn van integrale oplossingen om water beschikbaar en (her)bruikbaar te maken. Door samenwerkingen met anderen aan te gaan, verbinden we onze krachten tot geavanceerde reinigingsoplossingen voor elk watervraagstuk. De voordelen van onze veelzijdige UV-C technologie zijn:

  • UV-C licht heeft geen effect op de eigenschappen van de vloeistof zoals geur, kleur, smaak of samenstelling.
  • UV-C desinfectie zorgt voor het effectief onschadelijk maken van micro-organismen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Er blijft geen residu achter.
  • UV-C technologie kan naast desinfectie ook ingezet worden voor het afbreken van organische en anorganische componenten in het water zoals chloramines, (vluchtige) oplosmiddelen, organische verontreinigingen, medicijnresten, antibiotica en pesticiden.

Wilt u meer weten over UV-C licht en de technologie achter UV-C desinfectie of wilt u met ons samenwerken. We staan altijd open om onze krachten te bundelen.

Bekijk Transmissie