Bespaar geld en water

Reductie van gebonden chloor met UV-C licht

De achtergrond

Per 1 januari 2022 worden de normen voor zwemwater- en luchtkwaliteit in zwembaden aangescherpt (beschreven in de nieuwe Omgevingswet). De gebonden chloor waarde mag niet hoger zijn dan 0.6 milligram per liter. Met een gebonden chloor waarde van 0.7 mg/l is Gouwebad De Sniep op zoek gegaan naar een geschikte oplossing om aan de toekomstige norm te kunnen voldoen.

Oplossing

De bedrijfsleiding van Gouwebad de Sniep kwam na enige navraag bij andere zwembaden al snel bij Van Remmen UV Technology terecht voor de reductie van gebonden chloor met UV-C licht. Vanwege de krappe technische ruimte is er gekozen voor de Swimming pool Compact series, omdat deze in zelfs de meest kleine ruimtes in te bouwen is (zowel horizontaal als verticaal). In 2018 zijn er twee SC-series geïnstalleerd (S150C en S200C).

Resultaat

Na aansluiting van de Swimming pool Compact series is het gebonden chloor van 0.7 mg/l naar 0.2 mg/l (soms zelfs 0.1 mg/l) gedaald. Doordat de gebonden chloor concentratie zo gedaald is heeft Gouwebad De Sniep de spoelfrequentie kunnen verlagen van 1 keer in de week naar 1 keer in de twee weken. Naast de verbeterde waterkwaliteit en flinke besparing op suppletiewater, is ook de luchtkwaliteit verbeterd; de bekende ‘chloorlucht’ is verdwenen.

SC-series

Customer quote

Erwin Arnold & Cock Rehorst, Bedrijfsleiding Gouwebad De Sniep:
“Na installatie van de Swimming pool Compact series hebben we het aantal spoelingen kunnen halveren. Hiermee besparen we niet alleen veel geld, maar ook veel water wat beter is voor het milieu. Naast de waterkwaliteit is ook de luchtkwaliteit sterk verbetert. Je ruikt gewoon geen chloor meer.”
Doel

Verlaging gebonden chloor

Oplossing

Swimming pool Compact series

Klant

Gouwebad de Sniep, door Lotec

Locatie

Nederland, Waddinxveen