Gebonden chloorwaarden omlaag en suppletiekosten bespaard

Van twee keer per dag spoelen, naar één keer per week

Zwembad het Hofbad in Den Haag had te maken met hoge gebonden chloor waarden en hoge suppletiekosten. Op drukke dagen was het bad genoodzaakt om twee keer per dag te spoelen. Zwembad het Hofbad voelde de noodzaak om in actie te komen, zeker met oog op de naderende vernieuwde zwemwaterwet. Begin 2020 ging het zwembad een aantal weken dicht om te renoveren.

Oplossing

Zwembad het Hofbad kwam samen met de installateur tot de conclusie dat een UV systeem de oplossing was om het gebonden chloor naar beneden te krijgen en de spoelfrequentie te verminderen. In zwembad het Zuiderpark in Den Haag hing al een UV systeem van Van Remmen UV Technology en hier was men zeer goed over te spreken. Er werd gekozen voor een UV systeem uit de Swimming Pool Intelligent (Si) series. De UV desinfectie systemen uit de Si-series zijn gevalideerd volgens de NEN-EN 14897 waardoor microbiologisch veilig zwemwater gegarandeerd wordt. Door het unieke flow management systeem (FMS) en een minimaal aantal lagedruklampen kan er zeer energie-efficiënt gedesinfecteerd worden. Mede hierdoor beschikt de Si-serie over de meest gunstige TCO van alle UV systemen.

Resultaten

Zwembad het Hofbad is erg tevreden over de resultaten van het UV systeem. Voorheen had het zwembad te maken met een gebonden chloor waarde rond de 1 milligram per liter. Na het installeren van het UV systeem ligt de gebonden chloor waarde rond de 0,3 milligram per liter waarmee het zwembad ruimschoots voldoet aan de naderende zwemwaterwet. Het zwembad kan hiermee de bezoekers een veiligere zwemomgeving bieden, maar de investering is ook goed voor de portemonnee. Waar het zwembad eerder gemiddeld een tot twee keer per dag moest spoelen, kan de spoelfrequentie naar één keer per week worden teruggebracht. Hiermee bespaart Zwembad het Hofbad in Den Haag flink op suppletiekosten.

Bij Van Remmen UV Technology willen we graag meten wat we beloven en hechten we veel waarde aan kennis om zo onze klanten nog beter te kunnen adviseren. Om inzicht te krijgen in de situatie van Zwembad het Hofbad hebben we vóór en na de installatie van het UV systeem verschillende metingen uitgevoerd. De resulaten zijn te zien in onderstaande grafiek.

Customer quote

“Op drukke dagen moesten we soms wel twee keer per dag spoelen. Dat hebben we dankzij het UV systeem van Van Remmen UV Technology terug kunnen brengen naar één keer in de week. bij een vergelijkbare bezetting.”
Klant

Zwembad Het Hofbad, Lotec

Locatie

Nederland, Den Haag

Doel

Verlagen gebonden chloor en minder spoelingen

Oplossing

Swimming pool Intelligent series