Schoon en veilig drinkwater op evenementen, overal ter werled

Van Remmen UV Technology helpt MTD met 150 UV-systemen op evenementen en festivals

Achtergrond

Het is niet meer vanzelfsprekend dat er voldoende drinkwater is op evenementen en festivals. Niet alleen rond de evenaar, maar ook in Europa, de VS en Australië. Zelfs in waterland Nederland zal steeds vaker sprake zijn van waterstress. Onze partner MTD maakt wereldwijd circa 1500 tijdelijke waterinstallaties op evenementen en festivals. Van kleine naar zeer grote installaties. Voor Nederlandse festivals als Lowlands of Zwarte Cross, maar voor het WK Voetbal in Qatar, Soundstorm in Saudi-Arabië, Burning Man in Nevada of de Olympische spelen in Parijs. Deze waterinstallaties zorgen vanaf het eerste moment voor aantoonbaar schoon en veilig drinkwater voor alle aanwezigen.

MTD faciliteert duurzame omgang met water, zodat voldoende veilig water ook in de toekomst beschikbaar is voor iedereen. De ambitie van MTD is uiteindelijk honderd procent recycling van water. Daarom werken ze aan innovatieve oplossingen afvalwater lokaal filteren en hergebruiken. Op alle afgelegen locaties waar zij werken.

Vraag aan Van Remmen

Op een groot aantal evenementen en festivals wordt drinkwater aangevoerd in grote trucks. MTD slaat dit drinkwater tijdelijk op. Indien nodig wil MTD een extra zuiveringsschakel inzetten om te voldoen aan hun standaard van schoon en veilig drinkwater. Een betrouwbare schakel die altijd en overal aantoonbaar de beste kwaliteit drinkwater garandeert.

Onze oplossing

De oplossing was de V-serie UV-systemen van Van Remmen UV Technology. Een razendsnel inzetbaar systeem dat de zekerheid biedt die ze zochten. De V-serie is namelijk gevalideerd, zodat ze aantoonbare optimale desinfectie bieden. Daarnaast beschikken de UV-systemen over een robuust design en gebruiksvriendelijke bediening, zodat ze makkelijk te vervoeren, te installeren en te besturen zijn. Dat is essentieel bij tijdelijke evenementen, waar iedere druppel drinkwater vanaf het eerste moment betrouwbaar moet zijn.

Resultaten

Onze UV-systemen geven de drinkwatervoorzieningen van MTD de extra zuiveringsbarrière die het zocht. Dat leidde ertoe dat MTD inmiddels meer dan 150 V-serie-systemen in gebruik heeft. Mede door de oplossingen van Van Remmen kan MTD overal in de wereld veilig en schoon drinkwater garanderen.

Customer quote

Rob van Veen, Business Development Manager Sustainability: “Van Remmen UV Technology biedt zekerheid van kwaliteitsproducten, technologische kennis en een hoog serviceniveau. Daarmee zijn ze voor ons een cruciale partner in het leveren van veilig drinkwater voor honderden evenementen. En ook een partner waarmee we kunnen verkennen hoe we tijdelijke watervoorzieningen zo circulair mogelijk kunnen inrichten.”
Doel

Schoon en veilig drinkwater op evenementen

Oplossing

Validated-Series

Aannemer

MTD

Locatie

Evenementen