Het Advanox™ proces – Een samenwerking tussen Nouryon en Van Remmen UV Technology voor veilig en schoon water

De motivatie voor het gebruiken van waterbehandelingstechnieken als geavanceerde oxidatieprocessen, ligt in de gezondheid van mens en milieu, schoon water en bijdragen aan een betere wereld.

Er is een groeiende bezorgdheid over medicijnresten en andere persistente microverontreinigingen in water. De effecten die we tot nu toe hebben gezien, omvatten de vervrouwelijking van- en gedragsveranderingen bij vissen, evenals een grote daling van de mannelijke vruchtbaarheid. Virussen en antibiotica resistente bacteriën maken een opmars en de WHO verwacht dat in 2050 hieraan méér mensen doodgaan dan aan kanker.

Van Remmen UV Technology en Nouryon werken samen en combineren onze expertises in de strijd tegen medicijnresten en andere microverontreinigingen in ons oppervlakte- en drinkwater. We werken met de combinatie van UV-C-licht van Advanox ™ en MicrOX ™ waterstofperoxide (H2O2).

Het proces werd deze zomer (2019) getest in de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Växjö in Zweden voor de verwijdering van medicijnresten. Deze resultaten worden geanalyseerd en de Advanox ™ -pilot bevindt zich in de planningsfase voor een nieuw onderzoek naar verwijderen van vlokmiddelen uit mijnbouwwater.