Terug naar boven
Over Van Remmen UV Technology

Over Van Remmen UV Technology

Van Remmen UV Technology is de maker van de meest duurzame UV-desinfectiesystemen in Europa. Wij staan voor vooruitgang. Wij geloven in duurzame desinfectieprocessen en ontwikkelen de technologie die dat mogelijk maakt. Met passie voor techniek en de ambitie om voor elke vraag een oplossing te hebben.

Hoe het begon

Oprichter Ton van Remmen ontdekte in de jaren ’90 het belang van efficiënt watergebruik. Als ingenieur van Euroconsult werkte hij aan verschillende irrigatie- en drainageprojecten in Azië. Daar kon hij de leefomstandigheden van de lokale bevolking verbeteren door hen te helpen met minder water meer landbouwopbrengsten te realiseren.

Die inzichten nam hij mee terug naar Nederland, waar in 1999 Van Remmen UV Techniek uit ontstond. Ton: “UV-desinfectie is een prachtig duurzaam product waarmee we een bijdrage leveren aan een betere wereld. Een wereld waarin schoon water, voedselveiligheid en een hygiënische omgeving vanzelfsprekend is. Door te blijven innoveren komt die wereld steeds dichterbij.’’

Onze passie

Wij maken UV-(desinfectie)systemen voor vloeistoffen en oppervlakken, waarbij twee zaken centraal staan: zekerheid en duurzaamheid. We bieden de meest rendementsvolle oplossing voor elke  toepassing. Om de effectiviteit van onze systemen te garanderen ondergaat elke serie uitgebreide praktijktests en validatieprocessen met micro-organismen zodat we onze klant zekerheid kunnen bieden.

Onze systemen hebben een duurzaam karakter. UV-desinfectie vergt geen chemicaliën en het gedesinfecteerde product blijft verder onaangetast. Onze UV-systemen zijn ingericht op ultiem efficiënt energieverbruik en minimale onderhoudsbehoefte. Een uniek stromingspatroon en energiezuinige lagedruklampen garanderen de beste resultaten met de laagste energiebehoefte. Dat is milieuvriendelijk, maar bespaart vooral tijd, moeite en een heleboel kosten.

Wat we doen

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van UV-desinfectiesystemen en geavanceerde oxidatiesystemen voor verschillende markten. Van Remmen UV Technology beschikt over een eigen RVS productiebedrijf in Lichtenvoorde, H&F, en levert maatwerk in roestvast staal. Dit is een cruciaal onderdeel van onze systemen.

Onze systemen worden gebruikt voor onder andere drinkwaterbereiding, legionellabeheer, desinfectie en chloorreductie in zwemwater en afbraak van microverontreiniging in waterstromen. We voeren daarnaast oppervlakdesinfectie  uit bij lopende banden en verpakkingen van voedsel en dranken. Elke uitdaging vraagt echter een eigen oplossing, met speciale systemen voor verschillende markten. We ontwikkelden systemen voor potentieel gebruik in de onderstaande toepassingsgebieden.

60 Second Van Remmen UV Technology

Ontmoet ons team

Wij houden van ons vak en het bedenken van oplossingen. In samenwerking met onze distributeurs, dealers, installateurs en wederverkopers vinden wij de juiste UV-oplossing voor uw organisatie.

Ton van Remmen

Managing Director

Remon Dekker

Project Manager

Jan Willem Meisen

Account Manager

Albert Jan Foederer

Account Manager

Stuur mij een e-mail

Bel me: 06 54 97 89 15

Dorien van Remmen

Office Manager

Louise Nagelhout

Marketing & Communication

Veronique van Remmen

Financial Administration

Kaspar Groot Kormelinck

R&D Coördinator & AOP Specialist

Janine Wanders

R&D Engineer

Clara Thege

Sales Engineer

Arjan van Wijnen

Technical Operations Manager

Rob Soepenberg

Production Planner

Arnoud Edens

Technician

Wessel van Remmen

Technician

Ria Linthorst

Expedition

Benieuwd wat ons team voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op!

Social Feed

Volg ons op LinkedIn