Geavanceerde oxidatie

Deze zuiverende technologie breekt hardnekkige microverontreiniging effectief af. Een krachtige aanvulling op onze UV-C desinfectie.

Een innovatie aanvulling op UV-C desinfectie

Geavanceerde oxidatie (AOP) is een slimme technologie waarbij UV-C licht wordt gecombineerd met waterstofperoxide om hardnekkige vormen van microverontreiniging af te breken. De krachtige systemen verlagen de hoeveelheid TOC (organische stoffen), cyanide, pesticiden, medicijnresten en gewasbestrijdingsmiddelen in het water. In tegenstelling tot andere oxidatie technieken ontstaan er bij onze geavanceerde oxidatie met UV-C  geen bijproducten zoals bromaat, AOX of NDMA.

We kunnen onze krachtige oxidatie systemen zodanig instellen dat het optimaal resultaat oplevert bij het verhelpen van hardnekkige microverontreiniging.

Dit is hoe het werkt

  1. Afvalwater van huishoudens, ziekenhuizen en de industrie worden geloosd in het riool of het milieu.
  2. Dit afvalwater wordt gezuiverd maar door hardnekkige verontreiniging worden veel micro organismen niet afgebroken. Hierdoor neemt de vervuiling van het milieu toe.
  3. Onze krachtige geavanceerde oxidatie verwijdert de resterende microvervuilingen die achterblijven na de biologische zuivering van het water.
  4. Water kan vrij en veilig worden geloosd zonder dat dit een negatieve ecologische impact heeft op de waterkringloop.

Krachtige oplossingen op  maat

Geavanceerde oxidatie wordt onder andere gebruikt bij het afbreken van gewasbestrijdingsmiddelen in het spuiwater van de glastuinbouw, het afbreken van medicijnresten in afvalwater of het afbreken van organische stoffen in proceswater. In samenwerking met onderzoeks- en engineerspartners werken we aan het verbreden en verbeteren van onze geavanceerde oxidatie oplossingen. Zo kunnen we de oxidatie systemen zodanig instellen dat het optimaal resultaat oplevert bij het verhelpen van uw waterprobleem.

Wilt op de hoogste blijven van onze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde oxidatie of wilt u met ons samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op